Wat is Alpha?

Alpha bestaat uit circa 10 interactieve bijeenkomsten waarin je open kunt praten over de basis van het christelijk geloof. Het is gratis, gezellig en inspirerend!

Bij Alpha krijgt iedereen de mogelijkheid om in circa tien bijeenkomsten en een weekend op een ontspannen manier te ontdekken wat het christelijk geloof inhoudt. De cursus is laagdrempelig, leerzaam en ook gewoon leuk!

Meer dan 24 miljoen mensen wereldwijd hebben Alpha gedaan. In Nederland waren dat er ruim 265.000. Alpha wordt gegeven in kerken, cafés, studentenverenigingen, jongerenclubs en zelfs in gevangenissen. Alpha is gratis en dat is inclusief een maaltijd!

Voor wie is de Alpha-cursus bedoeld?

Iedereen kent de momenten dat je jezelf vragen stelt als: “Waarom ben ik hier?” en “Wat is eigenlijk de zin van het leven?” Deze vragen worden vooral gesteld rondom life events als geboorte, sterven, verandering van baan, werkeloosheid, enz. Soms worden die vragen weer weggestopt, maar liever zien we natuurlijk dat die vragen gesteld worden op jouw Alpha. Bij Alpha ga je met elkaar op zoek naar een antwoord op deze en soortgelijke levensvragen. Een Alpha vindt ’s avonds plaats en start met een heerlijke maaltijd. Er is tijd voor ontmoeting en een goed gesprek. Daarna wordt er een inleiding gehouden over een bepaald thema. Na de inleiding ga je uiteen in kleine groepjes, waar ruimte is om alle vragen te stellen die je hebt. In totaal hebben al meer dan 265.000 mensen Alpha in Nederland gevolgd.

Ook in Uddel wordt de Alpha-cursus gegeven. Wij hopen en bidden dat wij zoekende mensen “Uddelbreed” mogen begroeten.  Wil een ieder, die mensen in zijn of haar omgeving kent waarvoor deze cursus mogelijk een hulpmiddel in de hand van God mag zijn, op deze cursus wijzen? Misschien bent u de persoon die met behulp van  God zoekende mensen het juiste zetje mag geven. Wilt u ook als gehele gemeente biddend om ‘Alpha Uddel’ heen staan? De Heere doet wonderen op het gebed.

In januari 2019 hopen we voor de tweede keer Alpha te organiseren. Alpha bestaat uit 10 maandagavonden en een weekend (vrijdagavond en zaterdag). Tijdens de avonden willen we met elkaar op zoek gaan naar de zin van het leven en ontdekken wat het Christelijk geloof inhoudt. Alpha is voor iedereen die vragen heeft over het leven en het Christelijk geloof. De avonden beginnen met een maaltijd, waarna we een inleiding krijgen over het onderwerp. De rest van de avond zullen we in kleine groepen hierover in gesprek gaan. Alpha is een plek waar alle vragen gesteld mogen worden.

Als u/ jij meer wilt weten over wie de Heere Jezus is en waarom we Hem nodig hebben, dan zien we u/ jij graag in januari.
Voor vragen: dhr. H.R. Luigjes, ‘ 0577 402647, 8 henryluigjes1960@gmail.com.

Alphacursusflyer

Contact

U kunt voor vragen  en aanmeldingen terecht bij het Alpha-team. Voor bovenstaande en meer informatie kun je ook terecht op de website van Alpha-Nederland www.alphanederland.org.

Rita van de Kamp            (06 30270347)
Henry Luigjes                   (06 53463259)

Mail                                      alpha@hervormduddel.nl